Ha saját weboldalt szeretnék létrehozni, mit kell tennem?

Ha saját weboldalt szeretnék létrehozni, mit kell tennem?

Az internetben az az egyik legjobb, hogy bárki, akinek van ötlete, gyakorlatilag ingyen létrehozhat egy weboldalt. Egy egyszerű honlap működtetése viszonylag kevés befektetésbe kerül. Ennek köszönhetően naponta milliónyi különféle weboldal születik. A weboldalak elkészítésük után azonnal gigantikus világméretű közönséghez juthatnak el. A világ történelmében még soha nem tudott egyetlen ember ennyi embert elérni ilyen kevés pénzért.

Tehát tegyük fel, hogy van egy ötlete egy weboldalra. Mit kell tennie az induláshoz? Az ötletének több különböző szintje van. Vessünk egy pillantást rájuk.

Tegyük fel, hogy van egy ötlete egy weboldalra, és van egy remek domain neve, amelyet használni szeretne. Nem biztos benne, hogy mikor kezdheti el magát az weboldalt megtervezni, de szeretne megbizonyosodni arról, hogy senki más nem fogja elvenni az ötletét, és nem foglalja le a domain nevet.
Tegyük fel például, hogy a domain névnek az az otletem.hu-t szeretné. Elsőnek ellenőriznie kell a domain név nyilvántartást, és meggyőződnie arról, hogy még nem foglalt. Ha elérhető, regisztrálnia kell azt a domain nevet (más néven a domain név „foglalása” vagy „parkolása”). A név regisztrációja a tulajdonjogot adja. Ahhoz parkoltassa a kívánt domain nevet, ahhoz valójában valahol egy szerveren kell lennie, vagyis egy szervert is kell bérelnie vagy készítenie.

Regisztrálnia kell a domain nevét. Sok cég parkolja, bejegyzi a domain nevét egy szerverre, és sok közülük díjat számít fel. A domain név ellenőrzése és lefoglalása mindössze néhány percet vesz igénybe.

Tegyük fel, hogy van egy ötlete egy tartalmi weboldalra, és azonnal el szeretné kezdeni. A tartalmi webhely olyan honlap, ami információkat tartalmaz, amelyeket az emberek elolvashatnak vagy megtekinthetnek. Az információ lehet szavak, képek, hivatkozások stb. Tartalmi weboldal létrehozásához meg kell tanulnia a HTML kódolást, hogy létrehozhassa oldalait, majd meg kell találnia egy céget, amely az oldalt üzemelteti. Vagyis szüksége van egy cégre, amely az Ön weboldalát tartozó webszervert üzemelteti.

Esetleg van egy ötlete egy e-kereskedelmi webáruházra. Az e-kereskedelmi webáruházak lehetővé teszik az eladni kívánt dolgok megjelenítését, megrendeléseket, hitelkártyákat stb. kapcsolódó szolgáltatások beállítását.