Hihetetlen, az új szuperszonikus repülőgép 1 óra alatt repül Kínából (Peking) New Yorkba (USA)

Hihetetlen, az új szuperszonikus repülőgép 1 óra alatt repül Kínából (Peking) New Yorkba (USA)

Egy kínai olyan cég szuperszonikus repülőgépet fejleszt, amely mindössze egy óra alatt képes eljutni New Yorkból Kínába. A repülőgép mögött a Space Transportation cég áll. Azt írják, hogy „szárnyas rakétát” fejlesztenek, ami az űrturizmusban és a pont-pont utazásban is működni fog.

A Space Transportation azt állítja, hogy a repülőgépe olcsóbb lesz, mint a műholdak világűrbe szállítására használt rakéták. Sokkal gyorsabb is lesz, mint a hagyományos repülők.

Az elérni kívánt sebesség bemutatására a Space Transportation egy videót is elhelyezett weboldalán. A videón több utas mászik fel a szuperszonikus repülőgép fedélzetére. A sugár ezután függőlegesen az ég felé fordul, és a levegőbe indul. Néhány másodpercnyi repülés után az indítóerősítők leesnek, és biztonságosan visszatérnek az indítóállásra, ahol később újra felhasználhatók.

A jet ezután folytatja útját a felhőkön át, és szuborbitális útját, végül 60 perc alatt 7000 km-t tesz meg a célig. A videóban látható jármű lenyűgöző, és a sebesség, amellyel halad, még lenyűgözőbb.

A Space Transport 2023-ig tervezi a földi tesztek lebonyolítását. A szuperszonikus sugárhajtású repülőgép első repülését 2024-ben, majd 2025-ben egy személyzeti repülését reméli a cég. Ezek a tervek ambiciózusak, de a cég nem áll meg itt. Azt is mondja, hogy 2030-ra egy legénységi űrjármű tesztrepülését reméli.

Az űrturizmus az utóbbi időben forró téma lett. Különösen azután, hogy a NASA abban reménykedett, hogy 2030-ra több ember előtt megnyílik az űr.

Más cégek, mint például a Virgin Galactic, már korábban is végeztek teljes személyzettel ellátott szuborbitális repüléseket. Elon Musk SpaceX -je is megosztotta korábban egy szuborbitális repülési rendszer létrehozásának tervét. A SpaceX azonban már nem beszélt ezekről a tervekről, így nem vagyunk biztosak abban, hogy hasonlóan működne-e, mint a szuperszonikus sugárhajtómű, amelyen a Space Transportation dolgozik, vagy esetleg a SpaceX más megközelítést alkalmazna.