4 technológiai előrejelzés 2023-ra

4 technológiai előrejelzés 2023-ra

Láttunk néhány csodálatos technológiai előrejelzést az évek során, de mit jelenthetnek ezek számunkra 2023-ban?

A világ, amelyben ma élünk, nagyon különbözik attól a világtól, amely mindössze 10 évvel ezelőtt létezett. A technológia mindent megváltoztatott a kommunikációtól a vásárlásig. Íme néhány jóslat a technológia jövőjére vonatkozóan.

Íme négy jóslatot tartalmazó listánk a technológia jövőjére vonatkozóan.

A következő évtizedekben valószínűleg több robotot fogunk látni a Földön. 2030-ra 1 millió vezető nélküli autó fog közlekedni. 2050-re pedig a mesterséges intelligencia felülmúlja az emberi intelligenciát.

2023-ra általánossá válnak az önvezető autók

A közeljövőben az önvezető autók mindennaposak lesznek. Az előrejelzések szerint 2023-ra 1 millió autonóm jármű közlekedik majd az utakon. Ez a szám 2030-ra 5 millióra nőhet. 2018-ban az önvezető autók még tudományos-fantasztikusnak számítottak, most azonban a Google önvezető autója sikeresen működik

A virtuális valóság minden eddiginél fontosabb lesz.

A jövőben a virtuális valóság (VR) minden eddiginél általánosabbá válik. A VR fejhallgatók olcsóbbak és könnyebben használhatók lesznek, és az emberek több időt töltenek velük. Ez az új alkalmazások, például játékok, oktatás és képzés robbanásszerű növekedéséhez vezethet.

A közeljövőben a virtuális valóság (VR) headsetek általánossá válnak. A VR fejhallgatók lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy otthonuk elhagyása nélkül elmerüljenek a digitális környezetben. Ezeket a fejhallgatókat már számos iparágban használják, például a játékban, az orvostudományban, az oktatásban és az építészetben. Azonban még mindig sok kihívást kell leküzdeni, mielőtt a VR általános háztartási eszközzé válna. Például a VR fejhallgatók jelenlegi generációja csúcskategóriás számítógépeket és drága berendezéseket igényel. Ezenkívül a legtöbb ember, aki VR-fejhallgatót használ, ülve viseli. Ha a VR fejhallgatók megfizethetőbbé és hordozhatóbbá válnának, akkor több ember élvezhetné a VR előnyeit.

Az okostelefonok továbbra is uralkodni fognak, de lesz néhány nagy változás

Ahogy az okostelefonok folyamatosan fejlődnek, arra számítunk, hogy még okosabbak lesznek. 2023-ra azt jósoljuk, hogy az okostelefonok képesek lesznek felismerni a hangunkat, megérteni az érzelmeinket, és még olvasni is képesek lesznek a gondolatainkban. Ezekkel a képességekkel az okostelefonok sokkal erősebbek és hasznosabbak lesznek, mint ma.