Új akkumulátor amellyel akár 5 napig is bírhatja a mobilod egyetlen feltöltéssel!

Új akkumulátor amellyel akár 5 napig is bírhatja a mobilod egyetlen feltöltéssel!

A melbourne-i Monash Egyetem kutatói kifejlesztettek egy akkumulátort ami a mai okostelefonokban használt lítium-ion helyett lítium-kén alapú, ezzel a technológiai változással az okostelefonunk akár ötször több ideig is bírhatja egyetlen feltöltéssel.

Tudaljdonképpen a Monash Egyetemen kutatóinak munkatársai a lítium mellé ként tettek, így akár az ötszörösére is növelhetik az akkumulátor elektromosságtároló kapacitását.
A lítium-kén akkkumulátor nem új dolog, már több kutató csapat régóta próbálkozott az elkészítésével, de mindig problákba ütköztek az miatt, hogy túl gyorsan bomlott le a kénelektród. A melbourne-i egyetemen viszont egy kisebb változtatással sikerült megoldalni a problémát.
A kutató csapat teszként 200-szor töltötte újra az általuk fejlesztett lítium-kén akksit és még ezek után is megtartotta kapacitása 99 százalékát.
Rádáasul, mivel a kén nagyobb mértékben található meg a földön mint a többi ritkaföldfém így az új akkumulátor előállítása is olcsóbb lehet majd mint elődjeié. A tömeggyártásba kerülése viszont a további tesztek sikeres eredményeitől függ.

Telefontöltés új akkmulátor

Forrás: – 2330.hu