Európába jön a Xiaomi 75 colos okostévéje

Európába jön a Xiaomi 75 colos okostévéje

Európába jön a Xiaomi 75 colos okostévéje
A kínai gyártócég bemutatott egy hatalmas kijelzővel felszerelt okostelevíziót, ami rádáasul pénztárcabarátként is kerül majd az üzletekbe.

A Xiami cég szinte már mindenféle techniakai kütyüket árul, a TVjük mondhatni eddig mé csak a Kínai piacon volt igazán jelen, viszont most az európai piacra is bedobják a Xiaomi Mi TV Q1-et, 75 colos méretben (190 cm).
A Q1 modell minden mai modern követelménynek megfelel. A 120 Hz-es QLED technológián alapuló kijelzőt UHD felbontásssal is ellátták, amiből nem maradt ki a local dimming funkció sem. A 192 zónás TV a FALD technológiára építő típus 10.000:1-hez kontrasztarányt ígér, ami nagyon ígéretesnek mutatkozik.
A TV hangszórója nem érdemel említést, hiszen az csak 20 Wattos, de egy ilyen TV mellé már illik beszerezni valamilyen komolyabb hangfalat. Beszerelték hozzá 3 db HDMI 2.1 és egy Ethernet és egy USD portot is. Android TV 10-es fut rajta, így rengeteg előretelepített szolgáltatást is van rajta (pl. Netflix, YouTube), valamint az Amazon Alexát és a Google Asszisztenst is támogatja.

A TV készülék ára euróból átszámítva kb. 465 000Ft, ez drágának tűnhet, viszont a hasonló kategóriás TV-k áránál jóval olcsóbb.

Európába jön a Xiaomi 75 colos okostévéje

-forrás: techlab.hu